Skip links

Çerez Politikası

 

Composeit olarak kişisel verilerinizin korunmasına ve özel hayatın gizliliğine önem veriyoruz. İşbu Gizlilik ve Çerez Politikası’nın düzenleme amacı https://composeit.co/ internet sitesini ziyaretiniz sırasında sizlerden toplanan kişisel veriler ile sitemizde kullandığımız çerezlere ilişkin bilgilendirmede bulunmaktır.

  1. Çerez Nedir?

Ziyaret ettiğiniz internet sitesi tarafından tarayıcılardaki kullanıcılar ile cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan ve genellikle harf ve rakamlardan oluşan küçük metin dosyaları çerezleri oluşturmaktadır.

Composeit olarak, https://composeit.co/ internet sitesine gerçekleştireceğiniz ziyaret ile tarafımıza bu adres üzerinden iletişim formu gönderilmesi işlemleri kapsamında ziyaretçilerimizin deneyimlerini geliştirmek adına çerez, piksel ve benzeri teknolojilerden yararlanmaktayız. Bu bakımdan, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) olmak üzere Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından zaman zaman yayımlanan bilumum yönetmelik, tebliğ ve kararlara uygun biçimde çerez kullanımı gerçekleştirilmektedir.

Composeit olarak her zaman işbu Gizlilik ve Çerez Politikası’nı değiştirmeye, düzenlemeye, yenilerini eklemeye, çıkartmaya ilişkin yetkilerimiz saklıdır.

  1. Çerezlerin Kullanım Amacı

İnternet sitemizi ziyaret eden kullanıcılardan çerezler aracılığıyla temin ettiğimiz verileri aşağıdaki amaçlar için kullanmaktayız:

  • İnternet sitesinin işlevselliğini arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
  • Mevcut internet sitesini iyileştirmek ve site üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri sizlerin tercihlerine göre kişiselleştirmek,
  • İnternet sitesinin ve sizin hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak,
  • İnternet sitesinin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu ve analizini yapmak, internet sitesi üzerinde performans artırımına gitmek, siteyi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması,
  • İşlevselliği arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak, internet sitesi üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak,
  • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek suretiyle ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi.
  1. Kişisel Verileri Toplama Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Sitemizin iletişim ve başvuru formlarında kullanıcılarımız, iletişim bilgilerini (isim, adres, telefon, eposta adresi vb.), istatistiksel bilgilerini (yaş, referanslar vb.) ve kişiye özel bilgilerini (vergi numarası, kimlik numarası vb.) girmelidir. Bu formda aldığımız iletişim bilgilerini kullanıcılarımıza, firmamız hakkında bilgi ve kampanya haberleri ve materyallerini göndermek için kullanmaktayız. Kullanıcılarımız isteklerine bağlı olarak sistemimizden kayıtlarını sildirebilirler. Sitemiz içerisinde başka sitelere de bağlantılar bulunmaktadır. https://composeit.co/adlı web sitemiz, diğer sitelerin gizlilik politikaları ve içeriklerinden sorumlu değildir.

İnternet sitemize yaptığınız ziyaretiniz sırasında Şirket  tarafından çerezler yoluyla toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5 ve 6. maddelerine uygun biçimde işlenebilecektir.

  1. Sitemizde Kullanılan Çerezler

Çerezler web sitesinin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek, web sitesini analiz etmek ve performansını arttırmak, web sitesinin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak ve kişiselleştirilmesi hedeflemesi ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek için kullanılabilmektedir.

  • Performans ve Analiz Çerezleri

Sitemizin kullanımında performans analizi yaparak müşterilerimize sunduğumuz hizmetleri daha iyi hale getirmekteyiz. Ziyaretçilerimizin, sitemiz üzerinde en çok görüntülediği sayfaları, sitemizin gereği gibi çalışıp çalışmadığının tespiti performans ve analiz çerezleri ile yapılmaktadır.

  • İşlevselliğe Dair Çerezler

Sitemiz üzerinde ziyaretçilerimizin yapmış olduğu tercihler ile seçimlerin anımsatılması ile site üzerindeki hizmetlerin kişiselleştirilmesi sağlanmaktadır. Sitede kullanılan metinlerin font boyutu ile dil seçeneklerinin hatırlanması işlevsellik çerezleri ile sağlanmaktadır.

  • Reklam Çerezleri

Sitemizde ürün ve hizmet tanıtımında bulunmak üzere reklam çerezleri kullanılmaktadır. Sayfalarımızda yer alan reklamlara yapılan tıklamaları, ilginizi çeken reklamların yönlendirdiği internet sitelerindeki hizmetlerin kullanılıp kullanılmadığına ilişkin bilgilerin takibini sağlamak amacıyla yürütülen reklam çerezleri bu kapsamdadır.

  • Sosyal Medya Çerezleri

İnternet sitemiz üzerinde sosyal medya hesapları kullanılarak bağlantı kurulması, oturum açılması ve diğer iletişim formlarında sosyal medya hesaplarınıza ait bilgilerin kullanılması amacıyla sosyal medya çerezleri kullanılmaktadır. Ziyaretçilere yönelik kişiselleştirilmiş reklam içeriklerinin oluşturulması amacıyla Facebook hesabı bilgilerinin kullanılması bu kapsamdadır.

  1. Çerezlerin Kullanımı ve Kontrolü

Web sitemizi görüntülediğiniz tarayıcı ayarlarını değiştirerek tercihlerinizi kişiselleştirme hakkına sahipsiniz. Eğer kullandığınız tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarlarınız üzerinden çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylece, tarayıcının sunmuş olduğu imkânlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı çerezleri devre bırakma ya da silme imkânları bulunmaktadır. Çerezlere ilişkin tercihleriniz, web sitemize erişim sağladığınız her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilmektedir.

Kullanıcılarımız isteklerine bağlı olarak sistemimizden kayıtlarını sildirebilirler. Sitemiz içerisinde başka sitelere de bağlantılar bulunmaktadır https://composeit.co/adlı web sitemiz, diğer sitelerin gizlilik politikaları ve içeriklerinden sorumlu değildir.